
 

 

 

October 3, 2016 

 

Gina Kyttle 

VIA E-MAIL 
 

RE:  Sangria-to-Go 

 

Dear Ms. Kyttle: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail of August 12, 2016, wherein you state 

that you are interested in selling house-made sangria in containers to go.  The sangria 

is made with boxed wine purchased from the state store to which you add one-half 

ounce each of brandy and rum and one and one-half ounce of schnapps fruit; the 

mixture is then placed in a twenty-four ounce sealed container.  You inquire which 

permit is required in addition to your current restaurant liquor license. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) indicate that CK’s 

Cantina & Grill, LLC, holds Restaurant Liquor License No. R-21305 (LID 67359) 

for use by it at 63 Gerald Avenue, Dallas, Pennsylvania. 

 

OPINION:  Act 39 creates a wine expanded permit for restaurant and hotel licensees.  

47 P.S. § 4-415(a)(1).  This permit allows its holder to sell wine-to-go until 11:00 

p.m. on Monday through Saturday, and on Sundays if the holder holds a Sunday 

sales permit.  47 P.S. § 4-415(a)(2).  A permittee may sell up to 3,000ml (3 liters) of 

wine in a single transaction.  47 P.S. § 4-415(d).  The permittee must purchase the 

wine that will be sold for off-premises consumption from a PLCB store or a PLCB 

limited winery licensee.  47 P.S. § 4-415(e). 

 

Although you stated that you purchase boxed wine from a PLCB store, its sale for 

off-premises consumption is not permitted once you mix it with spirits and place it 

in other containers.  Further, as defined in section 102, “wine” shall mean liquor 

which is fermented from grapes and other fruits, having alcoholic content of twenty-

four per centum or less.  The term “wine” shall not include any products containing 

alcohol derived from malt, grain, cereal, molasses or cactus.  (emphasis added).  47 

P.S. § 1-102.  With the addition of ingredients, including the aforementioned, your 

house-made sangria cannot be sold as a wine or pursuant to a wine expanded permit.  

There is no other permit by which you are able to sell house-made sangria-to-go. 
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Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

PLCB’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  

THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED 

ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 

POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE 

BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL 

BOARD. 

 

Sincerely, 

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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