
 

 

October 31, 2016 

 

Tom Trella 

VIA E-MAIL: 

 

RE:  Refilling Bottles 
 

Dear Mr. Trella: 

 

ISSUE:  Your e-mail of October 11, 2016 inquires whether you may purchase large bottles 

of alcohol, such as 1.5 liter bottles, and fill smaller bottles, such as 750 milliliter bottles, 

and then use the smaller bottles to serve patrons at your establishment. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board indicate that Capriotti’s, Inc. holds 

Restaurant Liquor License No. R-7038 (LID 58400) for use by it at premises located at 1 

Banks Avenue, McAdoo, Pennsylvania. 

 

OPINION:  The Liquor Code expressly prohibits refilling liquor bottles, wholly or in part, 

with any substance whatsoever.  47 P.S. § 4-491(10).  Therefore, you may not use larger 

bottles to refill smaller ones. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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