
 

 

 

 

 

October 27, 2016  

  

 

Greg Keasey 

VIA E-MAIL 

 

 RE:  Act 39 Sales of Liquor by Brewery Pub Licensees 

  

Dear Mr. Keasey: 

 

ISSUE:  This office is in receipt of your e-mail dated September 1, 2016, wherein 

you cite to an article that includes comments from a Pennsylvania attorney regarding 

various components of recently enacted legislation known as Act 39 of 2016 (“Act 

39”).  Your inquiry pertains specifically to a claim in the article that licensed 

Pennsylvania breweries that also have brewery pub licenses can now sell hard liquor 

produced by any distillery, including those not licensed by the Pennsylvania Liquor 

Control Board (“PLCB”).  You ask if this is correct, and if licensed breweries and 

brewery pubs are now permitted to sell any distilled liquor, regardless of whether it 

was distilled in Kentucky or Pennsylvania. 

 

Records of the PLCB indicate that Spring House Brewing Company holds Brewery 

License No. G-388 (LID 57658) and Brewery Pub License No. GP-388 (LID 70873) 

for the premises located at 209 Hazel Street, Lancaster, Pennsylvania.  In addition, 

The Taproom Springhouse Brewing Company holds Brewery License No. G-422 

(LID 64113) and Brewery Pub License No. GP-422 (LID 64114) for the premises 

located at 25 West King Street, Suite F, Lancaster, Pennsylvania.   

 

OPINION:  Following the enactment of Act 39, the pertinent section of the Liquor 

Code reads as follows: “The holder of a brewery license may sell at its brewery pub 

premises wines produced by the holder of a limited winery license or liquor produced 

by a licensed limited distillery or distillery...”  47 P.S. § 4-446(a)(2).  Pennsylvania 

in fact issues both a limited distillery license and a distillery license.  A brewery can 

only sell those products produced by entities holding one of those two licenses.  Such 

products may be acquired from a limited distillery or distillery directly, or from the 

PLCB.  To interpret the language of the statute as the article suggests – that breweries 



Greg Keasey 

October 27, 2016 

Page 2 

 

 

can now sell liquor produced by any distillery – would render the reference to a 

licensed limited distillery superfluous, and would be inconsistent with how the 

legislation dealt with wine. 

 

Please do not hesitate to contact this office should you have additional questions. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  

THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED 

ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 

POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE 

BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL 

BOARD. 

 

Sincerely, 

 

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

 Jerry W. Waters, Director, Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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