
 

 

 

 

November 21, 2016 

 

Dawn Baucco 

Texas Roadhouse 

VIA E-MAIL  
 

RE:  All Day, Every Day Happy Hour  

 

Dear Ms. Baucco: 
 

ISSUE: This office is in receipt of your e-mail dated October 4, 2016, wherein you 

ask if your restaurants are permitted to offer Happy Hour all day, every day and offer 

½ off appetizers at the bar only.  

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) indicate that Texas 

Roadhouse is listed as the trade name on sixteen active restaurant liquor licenses and 

two active hotel liquor licenses.  

 

OPINION: Retail licensees are permitted to offer both a daily drink special and a 

happy hour in each business day.  47 P.S. §§ 4-406(g); 4-442(g); 40 Pa. Code § 

13.102.  It is unclear from your e-mail whether or not your “all day, every day happy 

hour” includes discounts on alcohol or if it is limited to the sale of half- priced 

appetizers in the bar area only. 

 

With regard to happy hour pricing, a retail licensee is permitted to discount any and 

all alcoholic beverages for a period of time not to exceed four consecutive or non-

consecutive hours, and not to exceed fourteen hours per week.  47 P.S. §4-406(g).  

The hours may be fixed, subject to the above noted limitations, in any manner a 

licensee desires.  The hours need not be consecutive and may be divided as the 

licensee choses.  However, during a happy hour, the price of alcoholic beverages 

may not change.  40 Pa. Code § 13.102(a)(4).  Notice of all happy hours must be 

posted on the licensed premises seven days prior to each happy hour.  47 P.S. § 4-

406(g).  

 

If the happy hour you propose is for the sale of appetizers at half price in the bar area 

only, there are no restrictions in the Liquor Code or the Board Regulations applicable 
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to the sale of food.  However, please note that section 4-493(24)(i) of the Liquor 

Code prohibits a licensee from offering or giving anything of value as a prize, 

premium, or present, to induce the purchase of alcoholic beverages.  47 P.S. § 4-

493(24)(i).  Therefore, the sale of appetizers only for an unlimited period of time, is 

permissible under the Liquor Code as long as the purchase of the appetizers is not 

intended to induce patrons to purchase alcoholic beverages. 

 

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

Board’s Regulations, please feel free to once again contact this office.  

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  

THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED 

ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 

POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE 

BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL 

BOARD. 

 

Sincerely,  

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Tisha Albert, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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