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October 2, 2020 

 

Vincent LaBella 

Area Manager Pennsylvania, Jägermeister 

 

VIA E-MAIL 

 

RE: Glassware Questions 

 

Dear Mr. LaBella: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail of February 27, 2020, in which you ask 

about providing consumers with glassware and provide certain scenarios that you 

would be interested in pursuing.  The scenarios will be outlined along with the 

answers below. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) indicate that 

Jägermeister holds Vendor Permit No. VP-349 and Sales Permit License SP-420 for 

the premises located at 10 Bank Street, Suite 900, White Plains, New York. 

 

OPINION:  From your e-mail you are aware that section 493(24)(i) of the Liquor 

Code prohibits any licensee of the PLCB, a manufacturer, or an employee or agent 

of a manufacturer from offering or giving anything of value as a premium to induce 

the purchase of liquor or malt or brewed beverages, except advertising novelties of 

nominal value, defined as items bearing advertising slogans with a value of $15.00 

or less.  47 P.S. § 4-493(24)(i); 40 Pa. Code § 13.52; Advisory Notice No. 10 (8th 

Edition). 

 

With the first scenario you mention, either “buy a beer get a pint glass,” or “buy a 

vodka mule and get the mule mug,” could be considered an inducement to purchase 

alcohol.  However, if the glassware costs less than $15.00, is sold to the licensee “at 

not less than cost” 47 P.S. § 4-493(17), and passed to the consumer, this would be 

in compliance with the above referenced statutes, the PLCB’s Regulations, and 

Advisory Notice No. 10 (8th Edition).  Furthermore, there is nothing in the Liquor 

Code, the PLCB’s Regulations, or Advisory Notice No. 10 (8th Edition) that dictates 

your presence on the licensee’s property for this type of promotion. 
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The second scenario you mention is that the glassware would be on “a menu of some 

sort” and that the licensee “would have enough of the glassware to supply anyone 

who asks for it.”  With this scenario, there is nothing to indicate that providing the 

glassware is predicated on buying either your alcohol or any other brand/type of 

alcohol. 

With regard to the sale of equipment by licensees of the PLCB, section 493(17) of 

the Liquor Code provides that it shall be unlawful: 

 

For any licensee, or any officer, director, stockholder, servant, agent or 

employe of any licensee, to own any interest, directly or indirectly, in 

or be employed or engaged in any business which involves the 

manufacture or sale of any equipment, furnishings or fixtures to any 

hotel, restaurant or club licensees, or to any importing distributors, 

distributors or retail dispensers. Notwithstanding any other provision of 

this section or this act, licensees may sell glasses at not less than cost 

and to provide metal keg connectors and tap knobs to other licensees 

and to holders of special occasion permits. 

 

47 P.S. § 4-493(17). 

 

Therefore, you must sell the glasses to the licensee at no less than cost prior to the 

give-a-way. 

 

You also mention a promotion wherein you would give the glassware to the 

consumers yourself.  Please note that if you choose this scenario, the glassware must 

have a value of $15.00 or less and must contain advertising material in order to be 

in compliance with 47 P.S. § 4-493(24)(i). 

 

Thank you for your inquiry.  Please accept our apology for the delayed response, 

which was caused by the public health emergency. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  

THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED 

ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 

POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE 
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BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL 

BOARD. 

 

Sincerely, 

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Tisha Albert, Director of Office of Regulatory Affairs 

 B.L. Peifer, Director, Bureau of Licensing 
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