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October 2, 2020 

 

 

Tracy Wilson 

Member 

Devil’s Eye Brewing Co., LLC 

VIA E-MAIL 

 

RE: Another Business on Licensed Premises 

 

Dear Ms. Wilson: 

 

ISSUE:  This office is in receipt of your email dated February 26, 2020, in which you 

inquire whether a licensee may permit another business to use the licensed premises.  

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) indicate that Devil’s Eye 

Brewing Co., LLC holds Brewery License No. G-40181 (LID 95161) and Brewery Pub 

License No. GP-40182 (LID 95162) for the premises located at 9 North U.S. Route 15, 

Dillsburg, Pennsylvania.  

 

OPINION:  Initially, because you are involved in a highly regulated industry, it is 

recommended that you consult private counsel experienced in Pennsylvania liquor law.  

Further, note that it is the Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control 

Enforcement (“BLCE”), and not the PLCB, that is authorized to enforce the Liquor 

Code.   

 

Section 3.52(a) of the PLCB’s Regulations prohibits all licensees, including 

manufacturers, from permitting another person or entity to operate another business on 

the licensed premises. 40 Pa. Code § 3.52(a). This office has consistently opined that a 

one-time event or occasional sales by a non-profit organization would not rise to the 

level of operating another business for purposes of section 3.52(a). However, if a non-

profit organization is routinely holding events or engaging in sales on a particular 

licensed premises, this may subject the licensee to possible citation. Therefore, it would 

be permissible for a non-profit organization to sell its products on your licensed 

premises, as long as it is done occasionally and not routinely.  By contrast, licensees are 

prohibited from permitting another for-profit business to operate on the licensed 

premises under any circumstances. The fitness class you describe, which requires the 
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purchase of a ticket in order to participate, is neither a one-time event nor is it being 

conducted by a non-profit organization. Therefore, the fitness class constitutes the 

impermissible operation of another business on the licensed premises.  

 

In addition, please note that while the PLCB has no authority under section 3.52(a) to 

grant permission for licensees to allow other businesses to regularly operate on their 

licensed premises, the PLCB does have the discretion to approve other businesses 

conducted by the licensee on the licensed premises as well as interior connections 

between licensed and unlicensed businesses pursuant to section 3.52(b)-(c) of its 

Regulations. 40 Pa. Code §§ 3.52(b)-(c). To obtain approval for another business to be 

conducted by the licensee on its licensed premises or for interior connections between 

licensed and unlicensed businesses, licensees must submit a request to the PLCB’s 

Bureau of Licensing using PLCB+, which is accessible at 

https://plcbplus.pa.gov/pub/Login.aspx. 

 

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

PLCB’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Sincerely, 

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

 Tisha Albert, Director, Office of Regulatory Affairs 

 B.L. Peifer, Director, Bureau of Licensing 
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