
 

 

 

 

 

 

 

June 22, 1998 

 

 

R. Norman Cramer, Jr. 

Assistant General Counsel 

COORS BREWING COMPANY 

Golden,  CO  80401-1795 

 

 

 RE:  10th Anniversary Digital Postcard Tour 
 

 

Dear Mr. Cramer: 

 

ISSUE:  This office is in receipt of your facsimile transmittal dated May 22, 1998 in which you 

request approval of the Coor's 10th Anniversary Digital Postcard Tour.  Coors would like to make 

available to its distributors a program wherein they would bring digital photo equipment to accounts 

where photo postcards are taken of customers and given free of charge.  The four-color postcards 

would bear your name and anniversary logo on both the "photograph" side, as well as on the reverse 

"postcard" side.  Additionally, you would like permission to take a digital photo of the account staff 

either holding your products or clustered around one of your displays, which would be converted 

into a 15" x 22" transparency that could be used in accounts' existing light boxes.   

 

OPINION:  Section 493(24) of the Liquor Code [47 P. S. §4-493(24)] prohibits any manufacturer 

from offering or giving or soliciting or receiving anything of value as a premium or present to 

induce directly the purchase of liquor or malt or brewed beverages or for any manufacturer to offer 

or give to trade or consumer buyers any prize, premium, gift or other inducement to purchase liquor 

or malt or brewed beverages, except advertising novelties with a wholesale cost of $15.00 or less 

each.  [Advisory Notice No. 10 (Fourth Revision)].  As the photo postcards fit the definition of 

advertising novelties, Coors may distribute them to trade or consumer buyers. 

 

With regard to the 15" x 22" transparency depicting account staff, be advised that Coors may supply 

such point-of-sale advertising to distributors as long as the total display area of the sign advertising 

Coors products does not exceed 600 square inches and for window or door display the total cost of 

all point-of-sale advertising matter related to the Coors brand does not exceed $140.00 at any one 

time, with no single piece of advertising exceeding the cost of $70.00 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED HEREIN AND 

DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM CONSEQUENCES OF 

CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED 

CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE  
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SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR 

CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:  Pennsylvania State Police- 

  Bureau of Liquor Control Enforcement 

 

                Refer to:  (717) 783-9454 

                     FAX:  (717) 787-8820 
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