
 

 

 

 

 

 

 

January 4, 1999 

 

Karen K. Manders 

Associate General Counsel 

ANHEUSER-BUSCH COMPANIES 

Executive Offices 

One Busch Place 

St. Louis, MO  63118-1852 

  

Dear Ms. Manders: 

 

ISSUE:  In your letter dated December 9, 1998 you ask whether a beer manufacturer may purchase 

advertising space at a computer terminal which would be supplied and maintained by a separate 

company at licensed and unlicensed areas in Pennsylvania.  The terminals would provide consumers 

with access to the manufacturers' web-site and, thus, to promotions and offers therein. 

 

OPINION:  Section 493(20)(i) of the Pennsylvania Liquor Code prohibits a retail licensee from 

displaying on licensed premises point-of-sale displays advertising brands of manufacturers' products 

if the total cost for one brand exceeds $140.00 at one time or if a single piece of advertising exceeds 

a cost of $70.00.  [47 P.S. §4-493(20)(i)].  Therefore, the dollar amounts must be complied with if a 

kiosk with a beer manufacturers' advertising is located at a licensee's premises.  Furthermore, all 

point-of-sale advertising is to be pre-approved, especially when a sweepstakes or other promotion is 

involved.  Therefore, information accessible at the web-site should be pre-approved before it is 

published on the Internet.   

 
THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED HEREIN AND DOES 

NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT 

OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 

POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:  Pennsylvania State Police- 

  Bureau of Liquor Control Enforcement          Refer to:  (717) 783-9454 

                     FAX:  (717) 787-8820 
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