
 

 

 

 

 

 

January 8, 1999 

 

 

 

Mr. Chris Trogner 

TRÖEGS BREWING COMPANY 

800 Paxton Street 

Harrisburg, PA  17104 

 

Dear Mr. Trogner: 

 

ISSUE:  This is in response to your letter received by this office on December 28, 1998.  You seek our 

opinion regarding a promotion your licensed brewery would like to run in conjunction with Mode 

Magazine, a local business and entertainment publication.  The promotion would involve a contest on 

the magazine’s internet website, where readers who answer beer trivia questions correctly would 

compete for a weekly prize of two six-packs of Tröegs beer.  You pose two two-part questions 

regarding this promotion.  1) Can Mode Magazine give two six-packs of Tröegs beer per week as a 

prize?  If so, how can the magazine obtain the beer from the brewery -- by sale or by donation?  2) In 

lieu of the actual beer, can the winners receive a gift certificate from the magazine for the beer?  If so, 

where can the certificate be redeemed and the beer be picked up -- at the brewery or the magazine’s 

offices? 

 

OPINION:  Although the awarding of alcoholic beverages as a prize for an event, tournament or 

contest is prohibited, that prohibition does not apply to non-licensees of the Board.  Therefore, Mode 

Magazine could run a contest on the internet with a prize of beer from your brewery.  You may either 

sell or donate the beer to the magazine.  Either method is permissible as long as you sell by case 

quantity or the quantities specified under section 431(a) of the Liquor Code.  [47 P.S. §4-431(a)].  A 

copy of that section is enclosed.  In lieu of the actual beer, the magazine may award gift certificates for 

the beer, which may then be picked up at either the magazine’s offices or at the brewery.  Again, be 

aware that the brewery is limited, however, to providing case quantities and the like.  Assuming that 

the promotion complies with section 431, it would be permissible as outlined above.  However, please 

note that the beer or any other alcoholic beverage may not be awarded or given to any person under the 

age of twenty-one [47 P.S. §4-493(1)], so appropriate precautions should be taken to prevent that from 

occurring.  

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED HEREIN AND 

DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT 

OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT 

HAS BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE 
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LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY 

THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

Chief Counsel 

 

Enclosure 

 

c.c. Pennsylvania State Police 

   Bureau of Liquor Control Enforcement 

 

              Refer to:  (717) 783-9454 

                   FAX:  (717) 787-8820 
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