
 

 

 

 

 

 

 

February 8, 1999 

 

 

John Weygandt 

Stargazers Vineyard 

1024 Wheatland Drive 

Coatesville, PA  19320 

 

Dear Mr. Weygandt: 

 

ISSUE:  This office is in receipt of your January 26, 1999 letter in which you request an 

interpretation of the language "purchased in bulk in bond" in section 505.2(2) of the Liquor Code.  

Specifically, you ask: 

 

 (1)  If you sell (in bond) bottled wine bearing your label to another limited winery, may the 

purchasing winery resell to individuals, either at the winery or in one of its additional Board- 

approved locations? 

 

 (2)  If you sell (in bond) to another limited winery bottled wine bearing no label, may the 

purchasing winery label those bottles and resell them to individuals, either at the winery or in any of 

its additional Board-approved locations? 

 

 (3)  If you bottle wine, apply the label of another limited winery and sell those bottles to it in 

bond, may the purchasing winery resell those bottles to individuals, either at the winery or in any of 

its additional Board-approved locations? 

 

We are to assume in the case of questions 2 and 3, that the labels comply with BATF regulations 

pertaining to wine produced and bottled by another. 

 

In addition, you request confirmation that no state taxes are due from the seller upon such 

transaction i.e., the buyer pays the state volume and sales taxes when the wine is sold or taken out 

of bond.  You also seek to obtain an updated copy of "Selected Sections of the Liquor Code and 

Title 40, Pennsylvania Code pertaining to Limited Wineries."  The copy you have was last revised 

November 8, 1995. 

 

OPINION:  As you have noted in your letter, Pennsylvania limited winery licensees are permitted 

to sell wine produced by the limited winery or purchased in bulk in bond from another limited 

winery.  [47 P.S. §5.505.2(2)].  The phrase "in bulk in bond" under section 505.2(2) of the Liquor 

Code is interpreted by this office as describing wine in containers, such as kegs, on which no taxes 

have been paid.  Because that interpretation does not include wine sold in bottled form, you would 

not be permitted to sell bottled wine bearing your label, no label or the label of another limited 

winery to another limited winery. 
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You have argued that section 505.2(3) contemplates that bottled wines bearing labels of different 

wineries may be sold side by side at additional Board-approved-locations and, thus, sales by one 

limited winery of wine bearing the label of another would be consistent with that section.  Please be 

advised that, while 505.2(3) states that holders of limited winery licenses may "[s]eparately or in 

conjunction with other limited wineries, sell…wine…produced by the limited winery on no more 

than five (5) board-approved locations other than the licensed premises…", this provision 

contemplates two licensed limited wineries placing their own wine side by side in shared Board- 

approved locations.  It does not contemplate the sale by one limited winery of wine bearing the 

label of another. 

 

With regard to your question about state taxes due from the seller upon such a sales transaction, 

please contact the Department of Revenue.  And, finally, with regard to "Selected Sections of the 

Liquor Code and Title 40, Pennsylvania Code pertaining to Limited Wineries" (revised 11/08/95), 

be advised our Special Services section does not have a more current copy of that item at this time.  

You are, however, encouraged to contact our Licensing Information Center at 717-783-8250 in the 

future to obtain an updated copy should one be released. 

 

Please do not hesitate to contact this office if you have any further questions. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED HEREIN AND 

DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM CONSEQUENCES OF 

CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED 

CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE 

SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR 

CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:  Pennsylvania State Police- 

  Bureau of Liquor Control Enforcement 

 

                Refer to:  (717) 783-9454 

                     FAX:  (717) 787-8820 
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