
 

 

 

 

 

 

February 19, 1999 

 

Ms. Gina Rohrbaugh 

Office Manager 

Ace Distributing 

3800 East Market Street 

York, PA  17402 

 

Dear Ms. Rohrbaugh: 

 

ISSUE:  In your letter dated February 3, 1999, you ask whether customer escrow accounts for 

purchases from a distributor may be recorded through the distributor’s computer system rather than by 

maintaining all cash on the premises. 

 

OPINION:  Generally, importing distributors and distributors may not make sales on credit to other 

licensed customers.  [47 P.S. §4-493(2)].  However, the regulations permit distributors and importing 

distributors to accept debit card payments for instant electronic transfer of funds, which is considered 

cash under the Liquor Code.  [40 Pa. Code §9.95(c)].  Therefore, if the escrow accounts are held and 

upon transaction with the licensed customer, are debited the amount of the sale immediately, it would 

be permissible to sell in this manner, rather than holding the cash escrow account at the establishment 

at all times.  Complete records should be maintained on the premises. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED HEREIN AND 

DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT 

OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT 

HAS BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE 

LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY 

THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

Chief Counsel 

 

c.c. Pennsylvania State Police 

   Bureau of Liquor Control Enforcement 

              Refer to:  (717) 783-9454 

                   FAX:  (717) 787-8820 
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