
 

 

 

 

 

March 29, 1999 

 

Michelle M. Rabe 

ANHEUSER-BUSCH COMPANIES, INC. 

Executive Offices 

One Busch Place 

St. Louis, MO  63118-1852 

 

RE:  Bud Light Coaster File #99-144 
 

Dear Ms. Rabe: 

 

ISSUE:  Your correspondence of March 19, 1999 requests approval for a coaster that Anheuser-

Busch, Inc. would like to provide as point-of-sale to retailers. 

 

OPINION:  The Liquor Code prohibits manufacturers from directly or indirectly providing 

equipment to a business operating under a liquor or retail dispenser license.  [47 P.S. §4-443(d)].  

Inasmuch as coasters are considered equipment, Anheuser-Busch Inc. would be prohibited from 

providing coasters to retailers. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED HEREIN 

AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM CONSEQUENCES OF 

CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE 

PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE 

AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA 

LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:  Bureau of Liquor Control Enforcement, 

         Pennsylvania State Police 

       Robert P. Kaskiel  

Refer to:  (717) 783-9454 

Fax:  (717) 787-8820 

 

LCB Advisory Opinion No. 99-108 


